sâmbătă, 5 septembrie 2009

Cum să: Folosești Spotify în România

altfel spus, Cum să asculți muzică gratis și legal


Introducere (lungă)
poți să sari liniștit peste

Am pornit (cam prost) blogul ăsta doar cu gândul că o să fie "despre muzică." Încă e în stadiu de beta din cam toate punctele de vedere. Scriu asta pentru că în postarea care urmează (practic o început) nu o să scriu despre nici un muzicant și/sau melodie ci despre o modalitate de a asculta (aproape) orice melodie (destul de) legal în orice colț al lumii (adică și în Romania) oricând și ori de câte ori ai chef. 

Ăștia mai la curent cu interneturile au auzit desigur de Spotify, un serviciu de streaming din ce în ce mai popular în Europa, dar dacă nu știi despre ce e vorba, pe scurt, e o aplicaţie care iți permite să cauți și să asculți orice melodie îți trece prin cap (atât timp cât nu e românească, pe princiul: "You can have it in any color as long as it's black"). Dacă folosești iTunes nu o să ai prea multe surprize, dacă nu ești un hipster împuţit: e un Winamp cu care asculţi melodii de pe net, nu, nu are DJ Project dar are Black Eyed Peas. Să trecem mai departe. 

De ce rupe e destul de evident cred, accesul la un catalog practic infinit de melodii la o căutare depărtare fară să trebuiască să le cauţi pe torrente cumperi de pe siteuri care, cel mai probabil, nu sunt disponibile în România. Aplicaţia în sine (deși e bazată pe Adobe AIR ... sau poate tocmai de aia) arată foarte bine, se mișcă foarte ok și are cam tot ce ai putea cere de la un player audio ... minimal. 

Dezavantajul principal e și unul destul de intacabil: nu funcţionează în RomâniaDe fapt, mai exact, nu funționează dacă ești român (deși nici asta nu e 100% adevărat). Dacă esti englez ca mine, în schimb, merge fară nici un stres și în țărișoara noastră din fundu Europei. Răspunsul cred că e deja evident: trebuie să devii și tu englez. Sunt câteva modalități de a face asta, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale, dar, la cât de hâde indezirabile îs englezoaicele, cred că mai bine trecem la planul 2.


Planul B


  • Se ia una bucată proxy de pe teritoriul Marii Britanii nu contează care anume. Să zicem ăsta.
  • Folosind proxy-ul se vizitează această pagină web.
  • Se completează chestionarul după gust.
  • La "codul postal" se poate folosi acesta LS18 5AZ sau oricare altul din UK. Google e prietenul tău ... și al Pământului.
  • Se înregistrează noul cont.
  • Se descărcă aplicaţia de aici (Windows).
  • Se instalează după rețeta clasică.
  • Poftă bună!


*ATENTIE! Expiră după 2 săptămâni calendaristice, după care englezii aflați în vacanță prin România tre să mai dea o fugă pe acasă. 


Imagine cu titlu de prezentare.


Cu respectele de rigoare pentru rețeta originală bucătarului șef.

Un comentariu:

  1. I am really greatfull to you as you shared this.I am recently developing an app which is you might be interested to look on it :how to install spotify premium apk

    RăspundețiȘtergere

*steluță


______________________________________________________________

1. Suportul pentru diacritice e ân beta, în sensul că nu e exhaustiv și se mai pot strecura greșeli
2. va urma ...
______________________________________________________________

verde - melodia e distribuită gratis de către autor
galben - melodia e distribuită gratis de autor pe video, myspace etc. (aka rip)
roșu - melodia e distribuită mai puțin gratis de către autor și gratis de către terțe persoane